Over mij

Mijn foto
Brugge, Belgium
Gehuwd. Mama van Jonas en Pauline. Vroedvrouw en Rivella consulente. Sinds de lagere school gepassioneerd door breien, maar ook haken en juwelen ontwerpen behoren tot mijn hobby's. Creëren is voor mij een uitdaging waar ik bijna dagelijks mee bezig ben. Op deze blog wil ik, wat ik maak, met jullie delen ! Hopelijk genieten jullie er van !

maandag 30 augustus 2010

We hebben een winnaar !!!


Vandaag was het zover ! Gisteren liep de periode af voor de give-away. Vandaag zijn alle namen op een papierpropje in een pot gegaan ! Mijn man was het slachtoffer om de onschuldige hand te spelen... Proficiat Ann, jij hebt ze gewonnen !! Er is het gezegde dat de laatsten de eersten zullen zijn, je was de laatste die een reactie stuurde ...! Het winnen van deze give-away betekent wel dat je de gaatjes in je oren opnieuw zult moeten laten doorprikken, deze keer liefst niet door je oma, denk ik ?! Als je me je adresgegevens via mail stuurt, dan komen de oorbelletjes eerstdaags naar je toe ! Veel plezier ermee !



zondag 29 augustus 2010

Mijn eerste marktje !!!!!


Spannend !!!! Op 18 en 19 september neem ik voor de eerste keer deel aan een kunst - en ambachtsmarkt ! Het evenement zal zich bevinden op het pleintje recht tegenover het 'Bauhaus'. Ik zie er echt naar uit ! Ook naar de ontmoeting met Sandra van Zsazsazsu, dankzij wie ik me heb ingeschreven.Thanks Sandra !! Zij zal er ook een stand hebben !! 
Iedereen die zin heeft om er een kijkje te komen nemen, meer dan welkom !! 


Voor mensen die het niet kennen, de braderie in de Langestraat is een evenement waar heel veel volk op afkomt ! Op zondag is ook de Moerkerkse Steenweg (Sint-Kruis), die aansluit op de Langestraat, verkeersvrij gemaakt voor Sint-Kruis kermis, je kunt dus kilometers wandelen en genieten van allerlei attracties en belevenissen. Meestal is de zon ook van de partij... (en we hebben ze deze keer ook terug besteld ) !!



zaterdag 28 augustus 2010

Morgen loopt de periode voor de give-away af !!! Snel wezen als je er nog wil bij zijn !!!!

Work in progress

Ik ben momenteel met verschillende werken tegelijk bezig (iets wat ik vroeger nooit deed !). Zou dit te wijten zijn aan te weinig tijd ??? 

De handtas zag ik in een etalage van een niet nader genoemde dure merkkleding-winkel in A-pen. Ongeveer € 360 kostte hij !!! Ik was er wég van, maar véél te duur.Ik dacht onmiddellijk: dit kan ik ook maken ! Dit is het resultaat tot nu toe... Is er iemand die eventueel mooie lederen handvatten kan maken, dat zou het pas helemaal af maken ??



Heel laat in het voorjaar ben ik begonnen met deze sjaal, een model van Rowan. Het werd al snel te warm om met deze wol te breien en de sjaals werden opgeborgen, dus ook dit breiwerk ! Ik heb hem ondertussen terug boven gehaald en hij is al een stukje 'gegroeid', kijk maar !




Af en toe haak ik een parel, om er vroeg of laat terug een ketting mee te maken.
Je ziet, ik zal me niet vervelen.... Om dan nog maar te zwijgen van al die mooie breimodellen in de nieuwe herfst/winterboeken ! Allemaal voer voor deze blog in de toekomst !

vrijdag 27 augustus 2010

Rechtzetting en eens iets anders

Mijn dochter kwam me gisteren vol verontwaardiging zeggen dat ze op m'n blog gezien had dat ik een tijdje geleden glasjuweeltjes de titel 'misbaksels' had gegeven. Zij zou dit nooit doen want ze is er namelijk weg van ! Pauline, bij deze heb ik ze een andere naam gegeven: Buried treasure, beter zo ? 


Jonas is al een tijdje zoet met het maken van een miniatuur zeilboot. De boot begint stilaan vorm te krijgen, nog wat schilderwerken en dan maar hopen dat hij waterdicht is ! Ik denk dat we maar sponsorgeld van Peak Performance moeten vragen ;-) ! Thanks broertje voor de mooie stickers, dit maakt het helemaal af !!!

woensdag 25 augustus 2010

Volcano


pendant- earrings - ring

Volcano

Deze vurig rode reeks doet me denken aan de kokende magma van een vulkaanuitbarsting.  Gelukkig maar moeten er bij deze uitbarsting geen vliegtuigen aan de grond blijven !;-)

dinsdag 24 augustus 2010

maandag 23 augustus 2010

reminder give-away

Je kan nog steeds en dit tot 29 augustus meedingen om deze 'appeltjes' te winnen !! Stuur een leuke reactie of mail waarom jij deze wel zou willen....

zomerse breiwerken









Over het algemeen vind ik het in de zomer te warm om te breien. Maar als de dagen korter worden en de kachel 's avonds gezellig aan gaat, beginnen mijn vingers alweer te jeuken ! Toch enkele foto's van zomerse breisels... 

zaterdag 21 augustus 2010

Geen reclame meer !

Na wat zoekwerk ben ik er eindelijk in geslaagd om die reclame's uit m'n blog te verwijderen. Nu ziet m'n blog er terug veel mooier uit (vind ik toch zelf).

Moonlight shadow



ring - earrings - necklace pendant

ring moonlight shadow

Zacht - grijze tinten

vrijdag 20 augustus 2010

woensdag 18 augustus 2010

Rode koraal


Het was vandaag een echte crea-dag. Manlief gaan werken, de kinderen die ergens liggen te dobberen op de waddenzee (zeilkamp) én een vrije dag, héééérlijk !! Tijd om een beetje te experimenteren met glas om nieuwe vormen en effecten te bekomen....

zondag 15 augustus 2010

Breipatroon muts

De breibeschrijving voor deze leuke, jeugdige muts is terug te vinden op onderstaande link. Enig nadeel... de beschrijving is in het Engels.
http://www.lanagrossa.com/service/mdm/12_2006/index.html

zaterdag 14 augustus 2010

Summer jacket


Dit zomers vestje heeft me veel werk gekost. De techniek heet bezemsteelhaken. Het patroon kan besteld worden http://www.stitchdiva.com/ProductInfo.aspx?productid=SDS-044

woensdag 11 augustus 2010

weggevertje


Als jullie kans willen maken op deze schattige oorbelletjes, dan kun je me tot 29 augustus een mailtje sturen. Degene met de leukste, origineelste reden waarom jij ze wel zou willen, krijgt ze toegestuurd !

Amber

Ik hou vooral van zachte tinten, een beetje ton sur ton... Deze amberkleurige hanger is mooi met goud en zilver.
Tot nu toe vond ik geen andere tinten bruin of grijs glas om te smelten. Iemand die dit wel al heeft weten te vinden mag mij altijd een mailtje sturen !

zondag 8 augustus 2010

Black and silver


Pink lady



De beloofde foto's van de glasjuwelen met zilver






Net voor we enkele dagen weggingen ben ik toch nog met zilver aan de slag gegaan. Niet simpel om dat ultrafijne blaadje zilver in de juiste vorm te houden en op de gewenste manier op het glas aan te brengen ! Oefening baart kunst zeker...?

ertussenuit





We zijn er een paar dagen op uit geweest met onze zelf gerestaureerde caravan. Hier enkele voor en na foto's. In die paar dagen hebben we flink wat afgefietst. Morgen terug gaan werken, gedaan met het verlof ! :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails